-
مدل کنترل کیفیت مواد غذایی در رستوران-فست فود
یکشنبه 2 اردیبهشتماه سال 1403 13:08
در بازار تهیه و تولید مواد غذایی ، رستوران ها و به خصوص فست فودها شرایط ویژه ای دارند. مشتریان علاوه بر کیفیت ماده غذایی در تعامل با بسیاری از شرایط محیطی و برخوردهای فردی هستند. مالکین و گردانندگان این کسب و کار برخلاف کارخانجات صنایع غذایی از نظارت کافی ، توان علمی ، نیروی متخصص ، آزمایشگاه و .... برخوردار نیستند....
-
تولید نوشیدنی های جدید
شنبه 2 دیماه سال 1402 00:59
دنیای نوشیدنی ها ، دنیای جالبی است از رنگ ها و طعم های مختلف که همیشه برای ورود محصولات جدید آماده است . در شاخه ی نوشیدنی های غیر الکلی می توان به گروه های اصلی Stimulating ، Nourishing و Refreshing اشاره کرد ویا در یک تقسیم بندی دیگر از انواع گاز دار و بدون گاز نام برد . پیش از طراحی نوشیدنی جدید باید ببینیم چه گروه...
-
بلنچ کردن قارچ
یکشنبه 29 فروردینماه سال 1400 11:46
میوه ها و سبزی ها به علت رطوبت بالا از جمله فساد پذیر ترین گروه های مواد غذایی هستند که به علت حضور آنزیم ها به خصوص انواع اکسید کننده ، این پتانسیل فساد پذیری شدت بیشتری پیدا کرده و فاصله زمانی بین برداشت تا فساد که آن را زمان ماندگاری می دانیم ، به شدت کاهش می دهد. بدیهی است که از بین بردن فعالیت آنزیمی و حفظ رطوبت...
-
کرونا و تولید مواد غذایی - چگونه محصولاتی ایمن تولید کنیم؟
دوشنبه 12 خردادماه سال 1399 15:24
نیاز اساسی و هر روزه به غذا از یک سو و نگرانی تولید کنندگان و مصرف کنندگان از انتقال کرونا به واسطه مصرف مواد غذایی از سوی دیگر چالش سختی است که اثرات اقتصادی و اجتماعی نا مناسبی به دنبال خواهد داشت. اخبار و اطلاعات متفاوت و متناقضی به دست ما می رسد که در بیشتر موارد نگرانی و سردرگمی بیشتری را به وجود خواهند آورد...
-
CLEAN LABEL
پنجشنبه 26 دیماه سال 1398 01:39
در قالب یک سخنرانی کوتاه در هفته پژوهش دقایقی راجع به برچسب پاک در دانشکده کشاورزی ورامین مطالبی را به شرح زیر ارائه کردم : برچسب پاک دیگر یک Trend نیست بلکه تبدیل به قاعده بازی شده است. یک مطالبه از سوی مصرف کننده برای برچسبی پاکیزه تر و تلنگری برای بیدار کردن صنعت و دوباره فرموله کردن برخی از محصولاتشان به شکلی که...
-
درس اصول و روش های نگهداری _فرایندهای انجام شده در دمای عادی
دوشنبه 13 آبانماه سال 1398 09:52
برای دریافت این فایل اینجا را کلیک کنید.
-
درس اصول نگهداری - مقدمه و کلیات
یکشنبه 28 مهرماه سال 1398 16:54
جهت دسترسی به فایل درس اصول نگهداری - مقدمه و کلیات اینجا را کلیک کنید.
-
برنامه رادیویی ْ شبکه سلامت ۲۴ شهریور ۹۸ با عنوان دانستنی های گوشت مرغ
یکشنبه 24 شهریورماه سال 1398 16:43
فایل صوتی برنامه http://s2.picofile.com/file/8372406918/radio_salamat_98_06_24_13_30.mp3.html
-
برنامه رادیویی در مورد شیرینی های خامه ای
یکشنبه 10 شهریورماه سال 1398 04:26
دوستان در صورت تمایل به شنیدن این مصاحبه می توانند اینجا را کلیک کنند.
-
کاربرد تفاله گوجه فرنگی در تولید غذای حیوانات خانگی
سهشنبه 11 اردیبهشتماه سال 1397 14:54
یکی از کاربردهای متنوع تفاله خشک شده گوجه فرنگی در تغذیه انواع دام ، استفاده از آن در تولید غذای حیوانات خانگی به خصوص سگ می باشد. حضور مقادیر مناسب پروتئین ، چربی و به خصوص فیبر در کنار رنگ مناسب و حضور قابل توجه آنتی اکسیدان های طبیعی ، این فراورده جانبی کارخانجات تولید رب گوجه فرنگی را برای فرمولاسیون غذای این گروه...
-
استفاده از تفاله گوجه فرنگی در تغذیه دام
شنبه 9 اردیبهشتماه سال 1396 00:48
تفاله میوه ها یا سبزی ها که اکثرا در منابع با عنوان Pomace از آن یاد شده است از منابع بسیار مهم در تغذیه دام به حساب می آیند چراکه بسته به نوع میوه و سبزی ، بخش قابل توجه ای از میوه ها یا سبزی ها در صنایع مختلف تبدیلی غیر قابل استفاده بوده و به عنوان ضایعات غیر قابل مصرف از مسیر تولید خارج می شود. همانطور که می دانیم...
-
ضایعات مواد غذایی - کارشناسی ارشد - .......Optimizing Manufacturing To Minimize.
دوشنبه 1 آذرماه سال 1395 00:15
برای دریافت فایل به اینجا مراجعه نمایید.
-
درس اصول نگهداری -فرایند های ambientتا تشعشع
دوشنبه 10 آبانماه سال 1395 16:10
دانشجویان واحد اصول و روش های نگهداری مواد غذایی برای دریافت فایل ارائه شده در کلاس به اینجا مراجعه کنند.
-
روش تهیه گزارش کارآموزی ( کارشناسی علوم و صنایع غذایی )
دوشنبه 18 مردادماه سال 1395 01:24
به نام خدا روش تهیه گزارش کارآموزی ( کارشناسی علوم و صنایع غذایی ) در تهیه گزارش کارآموزی از کارخانجات تولید مواد غذایی ، اطلاعات زیر می بایست جمع آوری گردد : 1- تاریخچه این صنعت در جهان 2- تاریخچه این صنعت در ایران 3- مشخصات کامل واحد صنعتی مورد نظر شامل تاریخ تاسیس ، موقعیت جغرافیایی ، شرح کامل فضاهای تولیدی و اداری...
-
روش های آبگیری از ضایعات جامد ناشی از فراوری مواد غذایی
دوشنبه 10 خردادماه سال 1395 14:35
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد صنایع غذایی برای دریافت پاور پوینت ارائه شده در کلاس "فراوری ضایعات کارخانجات مواد غذایی " با عنوان " روش های آبگیری از ضایعات جامد ناشی از فراوری مواد غذایی" به اینجا مراجعه کنند.
-
فرایند سرد کردن ، نگهداری در سرما و انجماد مواد غذایی
دوشنبه 10 خردادماه سال 1395 13:19
دانشجویان مقطع کارشناسی صنایع غذایی برای دریافت پاور پوینت ارائه شده در کلاس اصول و روشهای مواد غذایی در موضوع "فرایند سرد کردن ، نگهداری در سرما و انجماد مواد غذایی " به اینجا مراجعه کنند.
-
تبخیر ، تغلیظ و خشک کردن مواد غذایی
دوشنبه 10 خردادماه سال 1395 13:15
دانشجویان مقطع کارشناسی صنایع غذایی برای دریافت پاور پوینت ارائه شده در کلاس اصول و روشهای مواد غذایی در موضوع " تبخیر ، تغلیظ و خشک کردن مواد غذایی" به اینجا مراجعه کنند.
-
پاستوریزاسیون و استرلیزاسیون - اصول نگهداری - کارشناسی
سهشنبه 14 اردیبهشتماه سال 1395 17:54
دانشجویان می توانند پاور پوینت ارائه شده در کلاس را در ارتباط با پاستوریزاسیون و استرلیزاسیون از اینجا بردارند.
-
بلانچینگ - اصول نگهداری - کارشناسی
سهشنبه 14 اردیبهشتماه سال 1395 17:49
دانشجویان مقطع کارشناسی درس اصول و روش های نگهداری می توانند پاور پوینت مربوط به بلانچینگ را از اینجا بردارند.
-
اصول و روش های نگهداری مواد غذایی
سهشنبه 4 اسفندماه سال 1394 12:40
دانشجویان واحد درسی اصول و روش های نگهداری مواد غذایی می توانند بخش اول پاور پوینت ارائه شده در کلاس را در قالب پی دی اف از" اینجا " دانلود کنند.
-
همه چیز در مورد شیرین کننده های خانواده پلی اول ها POLYOLS
دوشنبه 30 آذرماه سال 1394 15:36
برای مطالعه متن کامل اینجا را کلیک کنید.
-
کتاب پایدار کننده ها (استابیلایزر ها ) در مواد غذایی
سهشنبه 26 آبانماه سال 1394 13:41
از آنجایی که بسیاری از دانشجویان و علاقمندان به صنعت غذا، در خواست کسب اطلاعاتی پیرامون پایدار کننده های مواد غذایی دارند ، کتاب حاضر را به صورت الکترونیک برای استفاده همگان در این وبلاگ قرار می دهم.
-
منبع درسی درس فراوری ضایعات مواد غذایی کارشناسی ارشد
دوشنبه 18 آبانماه سال 1394 12:12
-
تقسیم بندی گروه های اصلی پنیر
سهشنبه 12 آبانماه سال 1394 18:11
دوستانی راجع به دسته بندی انواع پنیر سوال داشتند که با مراجعه به کتاب جهانی پنیرسازی می توان گروه های اصلی پنیر را در این طبقه بندی ها دید: Fresh Cheeses Aged Fresh Cheeses Soft White Cheeses Semi-Soft Cheeses Hard Cheeses Blue Cheeses Flavor-added Cheeses معمولا اطلاعات تعیین کننده نوع پنیر به شکل زیر خود را بر روی...
-
فرآوری ضایعات موادغذایی - تصفیه وتولیدفرآورده های باارزش افزوده ، نیم سال اول 95-94
سهشنبه 21 مهرماه سال 1394 14:47
دانشجویان مقطع ارشد واحد درسی :فرآوری ضایعات موادغذایی - تصفیه وتولیدفرآورده های باارزش افزوده ، می توانند بخش اول مباحث مربوط به کلیات و مقدمات را با کلیک بر روی تصویر زیر، دانلود نمایند.
-
افزودنی های مجاز برای میوه های خشک
سهشنبه 17 شهریورماه سال 1394 17:05
شبدیز سلام وقتتون بخیر جناب دکتر بسیار ممنون از اطلاعات مفیدی که به اشتراک میگذارید. سوالی داشتم در مورد یکسری افزودنی های مجازی که میشه به برگه ها و میوه خشک اضافه کرد که باعث نگهداری طولانی مدت و براق شدن سطح محصول بشه و طعم و بوی محصول و از بین نبره ممنون از وقتی که گذاشتید. با سلام بهترین مرجع برای یافتن این...
-
مشکلات تولید ماست - کش دار شدن یا Ropiness
دوشنبه 2 شهریورماه سال 1394 12:41
ماست مانند هر محصول دیگری می تواند با مشکلات یا نواقصی در تولید همراه باشد که انواع آن را می توان در فهرست زیر خلاصه کرد: 1- Air bubbles 2- Ropiness 3- No acid development 4- Soft grains 5- Hard grains (sandy texture) 6- Syneresis 7- Thin product 8- Malty 9- Sour 10- Flat 11- Unclean taste 12- Bitterness 13- Off...
-
بوی نامطبوع آب های بسته بندی شده
شنبه 30 خردادماه سال 1394 11:50
آب های بسته بندی شده ، نوشیدنی های گاز دار غیر الکلی و آب میوه ها در معرض انواع منابع ایجاد طعم نامطبوع از جمله موارد زیرقرار دارند: 1- منابع محیطی(مانند مواد اولیه ، آب ، مواد بسته بندی ، آلاینده های ناشی از فرایند و تغییر طعم به دلیل رشد میکرو ارگانیزم ها) 2- تغییرات داخلی خود نوشیدنی ناشی از تجزیه برخی اجزاء (...
-
پاستوریزاسیون آب میوه ها
جمعه 29 خردادماه سال 1394 19:46
پاستوریزاسیون یک فرایند حرارتی نسبتا ملایم است که در جریان آن مواد غذایی در دماهای کمتر از 100 درجه سلسیوس حرارت می بینند.هدف اصلی از اجرای این فرایند بستگی به pH ماده غذایی دارد.در مواد غذایی کم اسید با pH بالاتراز 4.5 مانند شیر ، به دلیل احتمال حضور و رشد میکروارگانیزم های بیماریزا هدف اصلی از بین بردن مقاومترین...
-
Functional Foods یا غذاهای عملگر
دوشنبه 31 فروردینماه سال 1394 12:45
Meytham Khaki : سلام، خداقوت! آقای دکتر راجع به مواد غذایی عملگرا(functional foods) مطلب بگذارید چون ماده درسی است ولی جزوه ی کاملی از آن در دسترس نداریم.. خصوصا راجع به اثرات تکنولوژیکی شیرین کننده ها و صمغ ها =========================================== دوست عزیز غذاهای عملگر در حدود دو دهه است که مد نظر کارشناسان و...